Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Overzicht golf

 

Inschrijven      
Events --> Klik hier

Doel
De competitie werft fondsen voor fundamenteel onderzoek naar Parkinson. Aan het einde van het jaar worden deze overhandigd aan de Parkinson Vereniging.


Doelgroep
De evenementen zijn voor iedereen.
Ook mensen die geen Parkinson hebben en/of niet kunnen golfen zijn welkom. Er zijn clinics met Pro's zodat je al snel meespeelt. Ook hoef je geen lid te zijn van een club.


Overzicht

Evenement
informatie
    Golfclub
informatie
  Inschrijving
         
24 mar   Bergvliet   open
19 mei   Zeegersloot   open
16 - 19 sep   KLM Open    
03 nov   Hoenshuis   open
    GC Eindhoven    
    The Dunes    
    Steenhoven    
    Haverleij    
    Westerpark    
    De lage morse    
    Prise d'eau    
    Leemskuilen    
    Berendonck    
    Purmer    
    Gendersteyn    
         


Wilt u in 2021 als golfbaan ook meedoen met onze benefiet competitie. Stuur een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.en we nemen direct contact met u op. 


Parkinson2Beat golfballen
Het is altijd fijn een wedstrijd met een goede verse bal te spelen. We hebben daarom voor u de Wilson DUO Soft+ golfbal ingekocht. U kunt deze bij ons kopen voor de wedstrijd aan de inschrijftafel.


Stand Parkinson2Beat golfcompetitie 2020
Na alle wedstrijd te hebben gespeeld:
Klik hier


Reglement

  • Er wordt gespeeld volgens de NGF regels.
  • De wedstrijden maakt gebruik van het Stableford systeem.
  • Om opgenomen te worden in de uitslag van de Parkinson2Beat Golf Competitie dient u meegedaan te hebben aan minstens 3 wedstrijden.
  • De beste 5 resultaten tellen en bepalen uw rangschikking in de competitie
  • De competitie wordt gespeeld in 2 categorieën, dames en heren
  • Ook is er een speciale NAH competitie

Wilt u als golfclub of als bedrijf meedoen?
Wilt u dat uw golfclub ook meedoet aan dit initiatief? Of wilt u als bedrijf het initiatief sponsoren? Dat kan en wordt absoluut op prijs gesteld. Laat het ons weten en stuur een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Wij nemen dan contact met u op.


Handicart
We krijgen vaak de vraag of er Handicarts aanwezig zijn. Een overzicht van Nederlandse golfverenigingen met Handicarts vindt u hier.


Golf pro
Hier vindt u uw eerste golf les gegeven door Hans. Wilt u meer informatie over golflessen klik dan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..


EDGA
EDGA staat voor European Disabled Golf Association. Een organisatie die mensen met een handicap de mogelijkheid geeft gratis te golfen en de beschikking te hebben over een gratis handicart. Je meld je aan. Je ondergaat een gratis keuring en dan kun je lekker golfen. Meer informatie klik hier

Comité van Aanbeveling

Prof. Bastiaan R. Bloem, MD, PhD
Medical director, Parkinson Center Nijmegen

Het bewijs stapelt zich op dat sporten goed is voor mensen met Parkinson. Golf is hier een voorbeeld van. Het traint fijn-motoriek en concentratievermogen. Het is een buitensport waarbij je vaak in prachtige natuur loopt en geniet van het sociale contact met vrienden.

Ik beveel de Parkinson2Beat Golf competitie van harte bij u aan en vraag u dit team waar mogelijk te ondersteunen als speler, sponsor of eigenaar van een golfvereniging. De opbrengsten worden aan het einde van het jaar overhandigd aan de Parkinson Vereniging die hier de juiste en broodnodige onderzoeksprojecten mee subsidieert.
Ik wens allen een leuke spannende golf competitie.


Carla Aalderink
Directeur Parkinson Vereniging

Voor iedereen geldt dat het belangrijk is voldoende te sporten en te bewegen. Voor mensen met Parkinson geldt dat extra. Er zijn tal van mogelijkheden op een leuke manier het lichaam soepel en in de best mogelijke conditie te houden. Golf spelen is een van die mogelijkheden; je bent in de buitenlucht, je beweegt en je doet het samen.

Ik breng de Parkinson2Beat Golf competitie van harte onder uw aandacht. Dat geldt ook voor de andere activiteiten die door dit gemotiveerde team worden georganiseerd. Uw deelname en/of steun zijn daarbij onmisbaar. De opbrengsten van de Parkinson2Beat Golf competitie zullen aan het einde van het jaar worden overhandigd aan de Parkinson Vereniging die hier vervolgens de juiste onderzoeksprojecten mee subsidieert.
Veel beweegplezier gewenst!

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

Please publish modules in offcanvas position.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas