Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Blog Karin 190705

Vorige week kreeg ik een telefoontje van mijn Parkinson Sportclub met de vraag of ik de weg goed kon vinden. Ik kreeg de indruk dat er vooraf niet veel vertrouwen in mijn plan en reis was. Nou het gaat lukken jongens, nog maar 1 dag te gaan..

Even aandacht  voor Parkinson en Sporten. Uit ervaring kan ik, zeker na deze reis, vertellen dat bewegen van essentieel belang is. Elke dag, zeker 2 tot 3 uren intensief bewegen. Je moet daar een gewoonte van maken, dan voelt het niet als verplichting. Net zoals slapen en eten; het hoort er gewoon bij. Zonder bewegen geen leven. Punt. Doen.

Verder over het sportclubje; eigenlijk is het best een intensief programma dat we volgen met ergotherapie, fysiotherapie, psychologie, logopedie en binnenkort nog met enkele uitbreidingen . Je leert hoe je moet opstaan uit een stoel,  of hoe je je voeten het beste neer kunt zetten en over het beheersen van je evenwicht en zo kan ik nog wel even verder gaan. Als alles volgens afspraak verloopt dan  word ik per 1 september officieel ambassadeur van dit programma , dat voorál bestemd is voor jonge mensen met Parkinson. We richten ons op preventieve hulp d.w.z. we leggen de focus op het zolang mogelijk kunnen blijven functioneren en vooral ook op het mentaal welbevinden van de patiënten. Dus ken je iemand die Parkinson heeft of ben je zelf geïnteresseerd in dit programma, bel me. Maar na 9 juli alsjeblieft , want momenteel zit ik nog op de fiets!

Op de fiets naar Rome. Wie had dat ooit gedacht dat ik dit zou doen! Wie geloofde in mijn plan en wie niet? Nu ik er bijna ben, komen de eerlijke meningen naar buiten. Maar het maakt mij niets uit, ik geloof in mezelf, ik ben er morgen.

De actie Warm Hart loopt goed. We staan op de 1ste plaats. helpt u ook mee? We verdienen er 10.000 euro mee. Klik hier

Wil je een berichtje sturen naar Karin dan kan dat door hier te klikken. Ik zorg dan wel dat het bij haar komt.


 

 
Sponsors
 • Lifestyle
 • Program
 • Inschrijf
 • Doneer
 • Parkinson
 • Results
 • Donate
 • Vrijwilliger
 • Sponsor
 • Merchandise
 • Blog
 • Contact
 • 0

  AGENDA
  Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


  Meer info onder 'Merchandise'

  Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
  Auteur(s) Dominique Prins
  Titel Minder Parkinson, meer leven
  Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas