Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dansen

Gezonde mensen vinden het vaak leuk om te dansen en dat geldt ook voor mensen met Parkinson. Voor hen zijn er aanvullende redenen waarom dansen en bewegen in het algemeen goed zijn:

  • Parkinson patiënten zijn geneigd hun bewegingen kleiner te maken. Dansen maakt dat hun grotere bewegingen weer worden gestimuleerd;
  • Er zijn vele voorbeelden van patiënten die bevriezingsverschijnselen hebben, maar dan plotseling wel mooi soepel kunnen dansen. Het trainen van gewicht verplaatsen kan hier helpen;
  • Soms worden Parkinson patiënten minder positief door hun ziekte. Hun omgeving kan hier soms onder lijden. Plezier maken samen met je partner is dan natuurlijk heerlijk.

Deze pagina bevat adressen van de aanbieders van danslessen speciaal voor Parkinson patiënten. Alfabetische volgorde.


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. (omgeving Delft)
Timmermans fysiotherapeut aangesloten bij ParkinsonNet en verbonden aan de Pieter van Foreest. Haar specialiteit is Salsa. Elke maandag van 11:00 tot 12:00 in

De Bieslandhof
Beukenlaan 2
Kleine oefenzaal
fysiotherapie

Deze les wordt u aangeboden voor € 6,75. Gehele opbrengst wordt gedoneerd aan Parkinson vereniging. Meer informatie klik hier
of bel 06-23174234 (ma, di & do)


Sentias (omgeving Eindhoven)

Sentias is latijn voor 'Met gevoel en veel inlevingsvermogen'. Lousanne is fysiotherapeut en werkt samen met ParkinsonNet, Ergotherapie de Kempen en Creative Consciousness Nederland.
De belangrijkste doelstelling van Sentias? Mensen fysiek en mentaal sterk en vol zelfvertrouwen weer in het leven laten staan.

Meer informatie


Switch2Move / Dance for Health foundation (omgeving Eindhoven)

Andrew Greenwood is de oprichter en heeft 40 mensen opgeleid in dansen speciaal voor Parkinson.
Meer informatie over waar u mee kunt dansen vindt u hier. Bent u geïnteresseerd om getraind te worden in de dansmethode, neem dan contact op met Andrew.


Rediscoverme en DansPark (geheel Nederland)

Dit is de opvolger van DanceForHealth.

"De samenwerking van DansPark met stichting ReDiscoverMe. DansPark is de naam die wij (Dido, Emily, Marjolein, Els en Anke, allen DfH-docenten) hebben gekozen om samen verder te gaan met onze lessen en deze verder te kunnen blijven ontwikkelen.

ReDiscoverMe is een initiatief van Damar Lamers, een jonge danseres die door MS werd getroffen en zocht naar een inclusieve manier van dansen. Onze doelstellingen lopen dermate synchroon, dat een samenwerking heel logisch voelt.”

 

Warm hart

Parkinson2Beat naar volgende ronde
Dank allemaal voor het stemmen.
Een mooie 2de plaats 

#|stem|wie
1   3051 Dogs Curacao

2   2245 Parkinson2Beat
3   1135 Africa Wood Grow
4   1041 Mensen in nood 0341
5     916  Veluwse wens ambulance

Nu komt er nog een jury ronde.
Hiervoor mogen we op 02nov19
een presentatie houden in de studio in Hilversum.

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

What can you do to help?