Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Parkinsoniada 2021

In 2020 doet Nederland (middels Parkinson2Beat) voor de eerste keer mee met Parkinsoniada. Als dit goed bevalt wordt in 2021 Parkinsoniada in Nederland georganiseerd. Heeft u interesse op enigerlei wijze mee te denken, schroom niet en stuur ons een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Waarom dit initiatief
De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement. Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen 'Olympische Spelen' genaamd Parkinsoniada samen met lotgenoten. Meer info...

Waar en wanneer
Het is nog onbekend waar de Parkinsoniada in 2021 wordt gehouden. Momenteel wordt Eindhoven onderzocht.

Deelnemers
Parkinsoniada bestaat na de uitbreiding met Nederland uit 5 landen. Momenteel wordt contact gezocht met België en Groot Brittanië.

Welke sporten
De sporten zijn speciaal gekozen voor mensen met Parkinson. Het betreft in 2020 sporten als basketbal (strafworpen), tafeltennis, jeu des boules, curling, darten, blaaspijpschieten, schieten op (voet)goal en schaken. Het is een goed gebruik dat het organiserende land enkele karakteristieke sporten toevoegt aan haar programma. In 2021 wordt het programma mogelijk uitgebreid met badminton, golf, hardlopen en fietsen. Meer info...

Hoe
Aan het begin van de sportactiviteiten vinden een aantal typische Olympische plechtigheden plaats o.a. het binnenlopen van de teams in de reusachtige sporthal als ware het het Olympisch stadion. Ook zijn er culturele activiteiten waarbij de landen en groepen zich kunnen presenteren. Enkele filmbeelden geven een goed beeld van deze Parkinsoniada.

Vrijwilligers
Heeft u interesse op enigerlei wijze mee te denken of te helpen schroom niet en stuur ons een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Sponsoring (materialen en diensten)
Heeft u interesse om te helpen of te sponsoren dan bent u altijd welkom. We hebben een speciale pagina waarop we aangeven welke materialen en diensten behoefte aan is. Direct  contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.kan natuurlijk ook.

Financiële sponsoring
Het evenement heeft 2 doelen:
a.) Mensen met Parkinson de mogelijkheid bieden mee te doen aan de 'Olympische Spelen'.
b.) Fondsen werven voor fundamenteel onderzok.
Heeft u interesse in het financieel sponsoren van dit mooie grote evenement dan graag contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Wilt u ons ontmoeten
Op 18 januari 2020 vindt in het Park Theater in Eindhoven een UN SDG (United Nations Sustainable Development Goals) event plaats waar dit initiatief als voorbeeld wordt gebruikt. Wij nodigen u uit ons daar te ontmoeten. Meer info...

 
Sponsors

Het weer

Weersverwachting
Amsterdam
Weeronline.nl - Meer weer in Amsterdamweeronline.nl Altijd jouw weer

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

What can you do to help?

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas