Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Parkinsoniada 2022 (verschoven)

For the English version click here

In 2021 doet Nederland (middels Parkinson2Beat) voor de eerste keer mee met Parkinsoniada. Als dit goed bevalt wordt in 2022 Parkinsoniada in Nederland georganiseerd. Heeft u interesse op enigerlei wijze mee te denken of te helpen, schroom niet en stuur ons een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Waarom dit initiatief
De Olympische Spelen zijn voor veel mensen het ultieme sportevenement. Dit geldt ook voor mensen met Parkinson. Parkinson2Beat organiseert daarom haar eigen 'Olympische Spelen' genaamd Parkinsoniada samen met lotgenoten. Meer info...

Waar en wanneer
Momenteel wordt Eindhoven onderzocht als locatie waar de Parkinsoniada in 2022 wordt gehouden. De sportactiviteiten vinden plaats op 30 juli. Deelnemers komen 1 dag eerder aan en vertrekken weer op 31 juli.

Deelnemers
Parkinsoniada bestaat na de uitbreiding met Nederland uit 5 landen. Momenteel wordt contact gezocht met België, Duitsland, Portugal, Griekenland en Groot Brittannië.
De parkinsoniada is alleen voor mensen met Parkinson waarbij meedoen het belangrijkste is.

Welke sporten
De sporten zijn speciaal gekozen voor mensen met Parkinson. Het betreft in 2021 sporten als basketbal (strafworpen), tafeltennis, jeu des boules, curling, darten, blaaspijpschieten, schieten op (voet)goal en schaken. Het is een goed gebruik dat het organiserende land enkele karakteristieke sporten toevoegt aan haar programma. In 2022 wordt het programma mogelijk uitgebreid met badminton, golf, hardlopen en fietsen. Meer info...

Hoe
Aan het begin van de sportactiviteiten vinden een aantal typische Olympische plechtigheden plaats o.a. het binnenlopen van de teams in de reusachtige sporthal als ware het de Olympisch stadion. Ook zijn er culturele activiteiten waarbij de landen en groepen zich kunnen presenteren. Enkele filmbeelden geven een goed beeld van deze Parkinsoniada.

Vrijwilligers
Heeft u interesse op enigerlei wijze mee te denken of te helpen schroom niet en stuur ons een This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

Sponsoring (materialen en diensten)
Heeft u interesse om te helpen of te sponsoren dan bent u altijd welkom. We hebben een speciale pagina waarop we aangeven welke materialen en diensten behoefte aan is. Direct contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.kan natuurlijk ook.

Financiële sponsoring
Het evenement heeft 2 doelen:
a.) Mensen met Parkinson de mogelijkheid bieden mee te doen aan de 'Olympische Spelen'.
b.) Fondsen werven voor fundamenteel onderzoek.
Heeft u interesse in het financieel sponsoren van dit mooie grote evenement dan graag contact opnemen met This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 
Sponsors

Eigen risico

Alle Parkinson2Beat activiteiten waar u aan meedoet, doet u mee op eigen risico.

 • Lifestyle
 • Program
 • Inschrijf
 • Doneer
 • Parkinson
 • Results
 • Donate
 • Vrijwilliger
 • Sponsor
 • Merchandise
 • Blog
 • Contact
 • 0

  AGENDA
  Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


  Meer info onder 'Merchandise'

  Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
  Auteur(s) Dominique Prins
  Titel Minder Parkinson, meer leven
  Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas