Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dag 102 - 108 : Eerste week thuis

Zondag 7 Oktober
Ik word wakker in mijn eigen huisje midden in de bossen van Eersel naast Tirza, mijn vrouw. Heerlijk wakker worden door de zonnestralen die schijnen door het raam.
Ik maak het ontbijt (muesli) en breng het samen met de thee naar boven. We picknicken op het bed. Beneden op het erf hoor ik Sandra al voor de paarden zorgen.
Mijn huisje staat namelijk op een paardenboerderij. Ik maak een foto vanachter mijn bureau over de weilanden. Ik kan circa 2 km ver kijken. Hier wil ik nooit meer weg. Behalve natuurlijk voor het maken van een fantastische fietstocht.
Ik ruim wat spullen op en maak een paar mooie stapeltje van alle post die is binnengekomen. Dan begint het toch te erg te kriebelen. Tirza en ik gaan een rondje fietsen. De trike is nog onderweg, dus ik pak mijn mountainbike (MTB) en ben benieuwd hoe dit voelt. Het zit hoog en wiebelt. Mijn linkerpols trilt en het harde race zadel doet mij direct terugverlangen naar de comfortabele trike gesponsord door Maia Mobiliteit.
Het zou fijn zijn als ik de trike zou mogen houden op een of andere manier.

Maandag 8 Oktober
Tirza moet werken, maar is gezellig blijven slapen. Ik help haar weg. Het is koud buiten, maar ik ga lekker fietsen op de race fiets. Ik rij mijn gebruikelijke rondje van 40 a 50 km.
Deze keer stuit ik op werkzaamheden langs het kanaal. De omleiding brengt mij over een mooi pad wat ik nog niet kende. Dat is genieten.
De racefiets is hoog en wiebelig in vergelijking met de trike. Ook heb ik direct zere billen. Niets meer gewend blijkbaar. Bij de comfortabele stoel op de trike komt dat ook nauwelijks tot niet voor. En tenslotte mis je de vering.
Ik heb mezelf goed aangekleed en ik heb blauwe nagels bij thuiskomst.

Ik werk de post verder weg en de rommel die uit de reiskoffer komt.
Dan val ik in slaap. Het is een typisch Parkinson slaapje. Je bent ineens moe.

Boodschappen om voor het eerst sinds tijden weer te koken voor mijzelf. Het wordt iets met kip en rijst en veel groente en een lekker mager sausje.
Vroeg naar bed. Moe.

Dinsdag 9 Oktober
De dag begint weer met een heerlijk fietsritje. De normale huishoudelijke dingen en nog steeds rommel opruimen. Ik gebruik de App SPLENDO op de telefoon om al mijn actiepunten te onthouden. Voorlopig wordt dit lijstje alleen maar langer.

Ik rij van Eersel naar het westen. Het interview met Omroep West in de studio voor het programma Haagse bluf is van 18:00 - 19:00. Ik heb beloofd dat ik Roel zal ophalen. Er wordt flink gewerkt aan de weg en dat kost tijd.
We komen juist op tijd aan bij de studio. De presentator Michiel legt geduldig uit hoe alles werkt. Deze man kan goed multi-tasken. Het wordt een gezellig en informatief uurtje.
Ik ben tevreden met de aandacht die we hiermee krijgen. Het vreemde is dat je het aan de donaties niet merkt. Er komt 0 euro bij.

Thuis in Bergschenhoek heeft mijn vrouw een lekker stamppotje gemaakt.

Donderdag 11 Oktober
De truck met de trike heeft vertraging en komt dusdanig laat aan dat het ophalen van de trike wordt verschoven naar morgen.

Vrijdag 12 Oktober
Om 10 uur komt Frank d.H. langs in Bergschenhoek tbv een potentiele samenwerking. Frank is beroepsjournalist, heeft ook Parkinson en zit vol energie om mee te helpen.
Welkom Frank. We gaan er als team iets moois van maken.

Om 13 uur haal ik Roel (mijn projectleider) op om mee te gaan naar Amsterdam voor het ophalen van de trike. Hij rijdt dan mijn auto weer terug.
Bij Neele-Vat worden we hartelijk ontvangen door Wouter. Het bedrijf heeft 185.000 m2 opslag. De trike wordt voorzichtig met een vorkheftruck naar buiten gereden. Het staat op een pallet en is zeer goed ingepakt.
We pellen het pakket als een ui af. De trike is dankzij de vakmanschap van Neele-Vat weer heelhuids in Nederland.
We danken Wouter en het bedrijf en gaan op weg van Amsterdam naar Bergschenhoek via Alphen aan de Rijn waar we Gerard v.z. zullen oppikken, want die is zo aardig om een eindje mee te rijden.
Na 100 meter vertelt mijn telefoon dat de batterij leeg is. Dus geen navigatie meer.
Ik denk diep na hoe ik zal rijden en gelukkig herinner ik mij ook nog het adres van Gerard. Ik ga moedig op weg. Rij eerst naar Schiphol. Loop een beetje te stoeien om voorbij het Brandweer Oefen centrum (FMTC) te komen.
Rij door de Schipholtunnel, langs de ringvaart en het Brassemermeer. Maar door het vele omrijden tikt de tijd toch door. Ik kan Gerard helaas niet bereiken, omdat de telefoon het niet doet en ik zijn nummer natuurlijk niet uit het hoofd ken. Omstreeks 17 uur kom ik langs een leuk kroegje. Ik besluit om wat te drinken. Als ik verder ga langs het meer zien ik een Volvo met zijn lichten knipperen. Als ik langsrij stapt een man uit die roept dat ik moet stoppen. Het blijkt Gerard te zijn. De man die mee ging rijden. Ik kende hem nog niet.
Het is inmiddels 18:00 geweest en Gerard vertelt mij dat er een heuse zoektocht naar mij op gang is gezet door hem en Roel. En jawel daar stopt nog een tweede auto met daarin Roel. Ook hij heeft mij gevonden.
Ik heb op de trike een satelietbaken wat elke 10 minuten een signaal geeft zodat je kunt zien waar ik ben. Je kunt dan zo naar mij te rijden. Tenzij je veel gebruik maakt van wegen waar alleen fietsers mogen komen.... Gerard stelt voor de trike in de auto te laden. Het wordt reeds donker en ik heb geen licht op de trike. Ik heb daarom geen keuze.
In de auto van Gerard stellen we ons aan elkaar voor. Gerard heeft 2 weken geleden een DBS (Deep Brain Stimulation) gekregen waarbij 2 electrodes in zijn hoofd zijn aangebracht. Gerard is de organisator van de triathlon Alphen aan de Rijn (ik van Pijnacker) en jurylid bij de Nederlandse Triathlon Bond (Ik ook). We hebben dus aardig wat overeenkomsten.
Het is gezellig en Gerard bevestigt nogmaals dat hij ook graag wil meehelpen met Parkinson2Beat. Ik moet met Roel overleggen hoe dit in te passen.
Als Gerard mij thuis afzet is het al aardig donker. Bednkt Gerard.

Zaterdag 13 Oktober
We staan om 8 uur op en bereiden de dag verder voor. Om 11:00 uur is het Inzwaaien voor de buren en vrienden en belangstellenden uit Bergschenhoek e.o.
Vele mensen komen gezellig even kletsen en horen hoe het is gegaan. Er ontstaan mooie discussies over vele onderwerpen: vreemde culturen, fundamenteel onderzoek etc.

Om 12:00 uur moet ik met de trike weer op weg naar Pijnacker, want daar is het tweede inzwaaimoment van de dag.
Ik draai precies op de minuut het plein bij De Viergang op en herken veel wachtende mensen die mij een warm welkom heten.
Wethouder Peter Hennevanger heet mij welkom met een grote bos bloemen en een speech.
Ik vertel de geinteresseerden kort wat ik allemaal heb gedaan. Ik geef iedereen persoonlijk een hand en nodig ze uit voor een kop koffie.
Dankjewel Dre Remmerswaal voor dit vriendelijke ontvangst weer.

Om 16:00 uur staat Trees voor de deur (journalist van de Heraut). zij heeft al vele mooie artikelen gescrhreven en wil nu ook deze fase weer  de nodige aandacht geven. 

Juist als Trees weg gaat, belt Bas Bloem. Bas is neuroloog en het boegbeeld van vele Parkinson instellingen in Nederland maar ook bv bestuurslid bij Michael J. Fox.
We verrassen elkaar op een positieve manier en maken een afspraak om over 2 weken weer met elkaar contact te hebben over een aantal punten. We gaan voor een duurzame samenwerking.

zondag 14 Oktober
Ik word om 5 uur wakker en besluit om deze blog te schrijven. 07:45 uur maak ik mijn vrouw wakker met een kopje thee en ontbijt. Klokslag 09:00 staan de afvaardiging van de Nootdorpse trappers voor de deur. Het is een groepje vrienden met een hobby namelijk fietsen. Het bestaat al sinds 2001. Deze vrienden brengen mij tot over de Van Brienenoord brug.
Daarna rij ik verder naar Drimmelen alwaar weer Peter V. mij staat op te wachten. Peter ken ik al van de lagere school.
Samen eten we eerst wat en stappen dan op de fiets. We hebben gezellig gekletst tot in Eersel. Daar wachtte Tirza ons op met een kopje koffie en ze heeft heerlijk gekookt. Om 20:00 komen Ton (mijn peet oom) en Hanne even op visite. Ik zal lekker slapen.

Dag 101 - Terugvlucht  <<   >>  Dagen 109-115: Tweede week thuis

 

Wilt u helpen?

01. Doneren
Kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Wordt Parkinson trainer
18. Flyer 
19. Artikel in krant
20. Share Facebook
21. Share Twitter22. Share Instagram
23. Share YouTube

Sponsors

Donaties

Bedrag '18 : € 13.495
Bedrag '19 : € 13.625
Status   : Overhandigd

Bedrag (jul) : € 7.163   


Totaal       : € 34.283
Ook wij hadden last
van Corona. Er waren
geen inkomsten.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas