Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dag 109 - 114 : Tweede week thuis

Maandag 15 oktober 2018
Vandaag heel vroeg Tirza heel vroeg naar het station gebracht. Daarna weer verder met zaken opruimen. Tegen de middag mag ik van mezelf eindelijk weer gaan fietsen. Ik maak het rondje wat ik komende zondag ook wil rijden tijdens de fietstocht. Ik stop bij de geplande eerste stop bij Kapellenhof. Een leuke koffie/thee-lokatie met een mooie vlindertuin en een schilderijen studio. Tenminste in de zomer. Nu is de poort dicht, maar gelukkig zie ik de eigenaren buiten in de tuin aan het werk. Ik rij naar ze toe en ik word onmiddellijk uitgenodigd voor een kopje thee. Ik vraag hen of ze zondag nog open zijn. Eigenlijk niet, maar ze zullen er over nadenken. Toon is wild enthousiast over de trike en wil het eens proberen. Hij wil er een kopen. Ik zal hem vertellen van de demodagen bij Maia Mobiliteit. De vrouw wil graag op de tocht volgend jaar of liever het jaar daarna mee. Ik zet haar op de groeiende lijst. Ik fiets na huis als het al begint te schemeren.

Dinsdag 16 oktober 2018
Ik heb aan het begin van het jaar een nieuwe sport ontdekt. Golfen. Ik wist niet dat ik het zo leuk zou vinden. Golfen ben ik begonnen om mijn concentratievermogen, fijn motoriek en balans te oefenen. Ik heb ooit een les aangeboden gekregen en was direkt verkocht. Alle voordelen die ik had bleken niet waar te zijn. Je moet wel degelijk een goede conditie hebben om het goed te kunnen spelen. Het hoeft niet duur te zijn. Ik kan spelen zo veel als ik wil voor 110 euro op jaarbasis. Ik heb een nieuwe golfset gekocht voor 200 euro (tweedehands zou ook hebben gekund voor circa 50 euro) en een karretje voor 10 euro (kosten nieuw 60 a 70 euro). Het is daarmee goedkoper dan menig andere sport. Ik golf op Golf Centrum Eindhoven.
Deze ochtend doe ik mee aan de wekelijkse wedstrijd. Ik vorm een flight (dat is een groepje mensen die samen over het golfterrein lopen en spelen) met Hugo en Noortje. Beregezellig. Ik ben nog een beetje roestig van het niet spelen gedurende 3 maanden, maar warempel ik sla een birdy. Een birdy is als je een slag minder nog hebt om het balletje in de hole te slaan als dat een goede speler nodig heeft (Dat heet par). Hugo antwoordt direct door twee birdies achter elkaar te slaan. Noortje beloofd dat ze aanstaande zondag meedoet met de fietstocht die ik organiseer tbv Parkinson.

Woensdag 17 oktober 2018
Vandaag golfen met Hans S. Ik ben het allemaal een beetje aan het inhalen met iedereen. Het is schitterend weer. Ik heb Hans (voormalig huisarts) ook een aantal medische vragen gesteld. Ik ben weer juist op tijd thuis voor het telefoontje van het Radboud ziekenhuis tbv het onderzoek Zorg op maat van Bas Bloem. waar ik aan mee doe. Ik kan volgende week al langskomen voor het tweedaagse onderzoek. In de avond een telefonisch overleg met Marc en Roel van het Parkinson2Beat 'bestuur'.

Donderdag 18 oktober 2018
Ik ga weer naar de eerste fysio afspraak met Maartje B. Anita begint ondertussen met het schoonmaken van mijn huisje. Het heeft 3 maanden leeg gestaan. Ik feliciteer haar met haar verjaardag en stap weer snel in mijn auto om naar mijn wandelafspraak te gaan met o.a. Suzanne en Leonie. Ik zie ze weer na lange tijd. Ze hebben beiden meegeholpen met de vele foto's uitzoeken en technisch te perfectioneren. De moeder van Suzanne is gisteren gecremeerd en ik condoleer haar met dit zware verlies. We hebben de hele wandeltocht goed kunnen praten met elkaar. Fijn weer. Tijd vliegt en ik moet de bezoekjes aan Marc en Simone uitstellen. Ik rij direct door naar mijn moeder voor onze wekelijkse gezamenlijk etentje. Na afloop doen we vaak nog een speeltje Woordstapelen (een soort scrabble). Ze wint beide potjes en we praten weer helemaal bij.

Vrijdag 19 oktober 2018
Vandaag ga ik naar het Dondersinstituut in Nijmegen. Ik heb mijzelf helemaal laten doormeten aan het begin van de fietstocht. Nu ik ben gefinished doen we nog een keer dezelfde meting. We kunnen dan het effect zien van de enorme en langdurige inspanning. Josefa D. en Bas B. willen onafhankelijk van elkaar er een wetenschappelijk artikel aan besteden. De eindmeting wordt gedaan door Jordi L. Na afloop toont hij mij trots de MRI onderzoekruimtes. We praten over een aantal stellingen die ook op mijn website heb staan. Hij wil graag dat ik op ParkinsnTV kom.

Op de terugweg rij ik langs Marc in Aarle Rixtel. Ook wij hebben elkaar 3 maanden niet gezien. Even bijpraten. Inge (vrouw van Marc) komt binnen en nodigt mij en Tirza uit voor een etentje. Gezellig.

Snel naar huis en nog even de route voor aanstaande zondag testen. Ik ben op de fiets pas weer thuis als het donker is.

 

Wilt u helpen?

01. Doneren
Kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Wordt Parkinson trainer
18. Flyer 
19. Artikel in krant
20. Share Facebook
21. Share Twitter22. Share Instagram
23. Share YouTube

Sponsors

Donaties

Bedrag '18 : € 13.495
Bedrag '19 : € 13.625
Status   : Overhandigd

Bedrag (jul) : € 7.163   


Totaal       : € 34.283
Ook wij hadden last
van Corona. Er waren
geen inkomsten.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas