Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dag 116 - Fietstocht Eersel

Zondag 21 oktober 2018
Het is weer vroeg opstaan om de fietsdag voor te bereiden. Ontbijt op bed voor Tirza. Peter de V. is er ook al vroeg om te helpen. Om 11:00 stroomt iedereen binnen. Het is een bonte mengeling van bijzondere (lig)fietsen, tandems, trikes, aankoppelhandbikes etc. Handen worden geschud en foto's gemaakt. Marc is bezig met het maken van een film. Jammer genoeg is de man die het oorspronkelijk zou doen er niet bij. Hij blijkt een TIA/CVA te hebben gehad afgelopen week. Sterkte en beterschap! Maia is er ook met een aantal mensen en Barbara C. een energieke vrouw met helaas een aantal handicaps. Ik spreek af met haar dat ik haar buddy zal zijn bij de nachtwandeling tbv Epilepsie. Ook gaan we samen in de buurt van Nijmegen (haar woonplaats) ook een fietstocht organiseren voor Parkinson. We verkopen een wielershirt, drinken nog een bakkie en dan vertrekt de bonte stoet vrolijk en energiek en laat mijn vrouw Tirza achter bij mijn huisje. Ik heb haar gevraagd of ze ons over 12 kilometer weer wil opvangen met koffie en thee en een plakje cake bij pleisterplaats Kappellerhof waar ik vaak langs ga. En inderdaad vinden we Tirza daar terug pratend met eigenaresse Maranca. Het zonnetje schijnt. Het waait niet en iedereen heeft het naar de zin. Buurman Clemens vertelt leuke en interessante dingen over de buurt. Nadat iedereen langs het toilet is geweest gaan we verder en komen langs het Russendorp. Een naam die verwijst naar de waterplant met de naam Pitrus. De arme bevolking van vroeger maakte daar hun huizen van. Google maar eens. Ik weet zeker dat u de plant kent.
We nemen een kopje soep bij een volgend restaurantje. zoeken en vinden de sleutel van een mede-fietser. Het laatste stuk doen we in een keer. Het wordt wat later dan 15 uur, maar daar heeft niemand een probleem mee. Half 5 rijden we weer mijn erf op. Tirza heeft weer voor een kopje koffie gezorgd voordat iedereen tevreden naar huis gaat.

Ik heb een heerlijke relaxte fietsdag gehad met heel veel leuke (nieuwe) vrienden. Dank Maia nog voor het mooie boek wat ik heb gekregen.

 

Wilt u helpen?

00. Rabo Clubsupport

01. Doneren
Kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Wordt Parkinson trainer
18. Flyer 
19. Artikel in krant
20. Share Facebook
21. Share Twitter22. Share Instagram
23. Share YouTube

Donaties

Bedrag '18 : € 13.495
Bedrag '19 : € 13.625
Status  : Overhandigd

Bedrag (nov):€ 10.273


Totaal        : € 37.393Doneren
 kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas