Ga naar Nederlandse website  Go to English website

Dag 143 - 149 : 7de week thuis

zaterdag 17 november (dag 143)
Ik ga kijken of ik kan helpen bij de RunBikeRun Pijnacker. Ik verken het parcours met de trike (van Maia mobiliteit en HP Velotechnik) en besluit om de dag daarna mee te doen met de wedstrijd als duo. Dat betekend dat de ene sporter hardloopt en de andere sporter mountainbiked. De wedstrijd is helaas niet toegankelijk voor de trike. De comfortabele en sportieve fiets zou klem komen te zitten tussen de bomen van het wedstrijd parcours en er zouden geen andere deelnemers meer kunnen passeren. 

zondag 18 november (dag 144)
Ik ben om 8:00 weer op het sportterrein met de trike en geef het een mooi plaatsje bij de start/finish. Ik begroet vele oude bekenden en maak mij ondertussen gereed voor de start. Nog een tweetal interviews en dan is het 10:30. Tijdstip van de start van de wedstrijd. Mijn wedstrijdmaatje doet goed werk en komt als 18de (van de 52 duo-teams) weer bij de wissel na 5 km hardlopen. Nu ben ik aan de beurt om 20 km te mountainbiken over een technisch modder parcours. Heerlijk gaat het. Ik kom als 22ste weer terug en wissel voor de laatste keer met mijn wedstrijdmaatje. We worden uiteindelijk 28ste. Mooi in de middenmoot. Niet slecht. Ik ben trots op mijzelf en natuurlijk op mijn wedstrijdmaatje.

Maandag 19 november (dag 145)
De dag na RunBikeRun heb ik gelukkig nergens last van. Geen spierpijn in ieder geval. Wel hoofdpijn van de kou. Ik zet een lekkere warme muts op die Martine voor mij heeft gebreid. De volgende dag heb ik een presentatie bij het Parkinson cafe Delft. Ik heb hiervoor een mooie basis presentatie die i voor elke nieuw te houden presentatie aanpas en aanvul. Bij een Parkinson cafe hoef je het publiek niet te vertellen wat Parkinson is. Ik vertel hen wel dat ik volgend jaar weer een Parkinson2Beat fietstocht ga maken en dat er nog veel meer op het programma staat. Bijvoorbeeld een wandeltocht naar Santiago de Compostela. Meer hierover later, maar u kunt ook tussentijds een blik werpen op onze website die u langzaam ziet aanpassen.
Ik maak weer een mooie rit met de trike, die morgen nu echt terug naar de sponsor Maia en HP Velotechnik. Ik zoek alle spullen die bij de trike horen bij elkaar. Haal alle accessoires die van mij zelf zijn er af en laad het alvast in mijn auto.
Ik kom helaas niet meer aan enkele belafspraken toe.

Dinsdag 20 november (dag 146)
Ik ben weer vroeg wakker en mijn hoofd zit vol ideeen. Ik sta snel op anders ben ik ze weer vergeten. Ik verander een aantal dingen aan de presentatie. Ik laad de trike toch weer uit de auto en rij nog een ronde om de Rotte. Het is een heel stuk kouder dan gisteren en waait stevig. Ik eet een boterham en vertrek naar Maia de sponsor die in Dordrecht een winkel heeft. Gert en Jacqueline zijn bezig met het verkopen van een trike aan een klant. Ik heb een doosje Merci meegenomen die we samen met een kopje thee opeten. Ik lever de spullen in en vertel ze van de plannen voor volgend jaar. Dan is het ineens toch weer laat als ik door de file terugrij naar Bergschenhoek. Tirza redt ons door alvast te koken. Dan weer in de auto naar het Sophia Revalidatie Centrum in Delft. Ik heb in Delft gestudeerd aan de TU en gedurende die studie wat geld bijverdient als taxi chauffeur. Ik weet dus waar dit adres is. In 30 jaar is het gebouw echter onherkenbaar veranderd.
De presentatie gaat goed, maar is wel kort doordat het programma maar 15 minuten heeft kunnen inruimen. Diverse mensen protesteren en de voorzitter besluit ter plekke dat ik nog een keertje terug kan komen. Ik krijg een lekker fles wijn en een bijzondere pentekening van Ralph. Bijzonder omdat ik al eens eerder een pentekening van hem heb gekregen.
De technische mensen van deze Parkinson cafe verrassen mij door gratis hun hulp aan te bieden voor het maken van een korte documentaire voor de wedstrijd die is uitgeschreven door het Wereld Parkinson Congres in Japan in 2019. Heerlijk gaan we doen.
De aanwezige revalidatie arts schiet mij ook aan en vraagt of ze ook mensen die willen sporten mag doorsturen. ze heeft dringend behoefte aan sportevenementen specifiek voor Parkinson patienten. Tuurlijk. Daar zijn we voor.
Een welbestede dag.

Woensdag 21 november (dag 147)
Vandaag begin ik met het ombouwen van onze website naar Parkinson2Beat 2.0 Ik ben er de hele ochtend mee bezig. Ik merk dat Parkinson over mijn schouder meedoet. Ik moet regelmatig rusten, omdat ik het anders niet uithou. Het schrijven van de teksten voor de nieuwe website helpen mij ook om het voorstel scherper te krijgen. Ook kunnen nu mensen gaan meedenken en reageren op wat ik schrijf. Misschien ook leuk voor u. Kijk maar eens rond en vertel mij wat u er van vindt.
In de middag ga ik golfen met mijn peetoom en tante. Die afspraak staat al heel erg lang. Het is de eerste keer dat we samen spelen. We zijn lekker aan elkaar gewaagd en spelen totdat het te donker wordt alle banen 

Donderdag 22 november (dag 148)
Weer hoofdpijn door de kou. Ik ga met de warme auto naar de fysio en zeg de wekelijkse wandeltocht met pijn in mijn hart af. Het is een gezellig wandelclubje en ik ben oa benieuwd hoe het met Suzanne gaat. Thuisgekomen merk ik dat een radiator lekkage heeft. Het water stroomt mijn inloopdouche in. Gelukkig geen waterschade. In de avond is het al weer gerepareerd. De hele dag weer werken aan de website en overleg met vele mensen. In de avond eten en een spelletje bij mijn moeder. Tirza sluit hier weer bij mij aan. Tirza is met haar moeder (Martine) naar haar zus geweest.

Vrijdag 23 november (dag 149)
Vanochtend word ik geinterviewd door ParkinsonTV. Zij hebben binnenkort een thema genaamd "Parkinson en vitaliteit". Ik pas daar prima in. Ik vertel van de fietstocht en van onze toekomstplannen met Parkinson2Beat. Inge stelt zelfs dat er zelfs een soort van kalender komt met daarop o.a. onze sportactiviteiten. 
Dan weer met Tirza naar Bergschenhoek waar het bedankdiner is van de Oranjevereniging. Allemaal oude bekenden die lang niet heb gezien en die allemaal trouw de blogs hebben gelezen.

 

Wilt u helpen?

01. Doneren
Kan op rek
NL27 RABO 034 11811 61

02. Sponsoren
03. Laat u sponsoren
04. Cadeau bon
05. Kleding kopen
06. Tulp kopen
07. Koop kunst
      Maak kunst
08. Fiets mee
09. Wandel mee
10. Vlieg mee
11. Golf mee
12. Badminton mee
13. Dans mee
14. Muziek maken
15. Vrijwilliger
16. Flessenautomaat
17. Wordt Parkinson trainer
18. Flyer 
19. Artikel in krant
20. Share Facebook
21. Share Twitter22. Share Instagram
23. Share YouTube

Sponsors

Donaties

Bedrag '18 : € 13.495
Bedrag '19 : € 13.625
Status   : Overhandigd

Bedrag (jul) : € 7.163   


Totaal       : € 34.283
Ook wij hadden last
van Corona. Er waren
geen inkomsten.

0

AGENDA
Aanbevolen nieuwe boeken (2/2)


Meer info onder 'Merchandise'

Titel Mrs P. wil dat ik mijn rust pak
Auteur(s) Dominique Prins
Titel Minder Parkinson, meer leven
Auteur(s) Kitty Sijmons en Koen Lucas